Nieuwsbrief Gabberweek Maandag 17 februari 2020

NAZCA, een nieuwe sponsor voor de Gabberweek

De directeur van NAZCA heeft er zin in .

Erik Mooij zit midden in de Gabberweek als vrijwilliger van het coördinatiecentrum.

Hij zal er enkele dagen werkzaam zijn, dus de kans als je naar de Gabberweek belt en Erik aan de lijn krijgt is vrij groot.

Erik Mooij heeft in 2011 samen met Ronald Broekhuizen Nazca opgericht. Nazca helpt opdrachtgevers en professionals het beste uit zichzelf te halen. Om zich te ontwikkelen, nieuwe inzichten te verkrijgen met een focus op resultaat. Om resultaten te bereiken op zakelijk en persoonlijk terrein die je verwachtingen overtreffen. Door iedere dag een betere oplossing te bedenken. Nazca kan bogen op ...

Wij zijn ontzettend blij met shirtsponsor NAZCA, de komende jaren

Image

Privé Museum Simon Loos

Nadat we welkom waren geheten door een mevrouw was er koffie met iets lekkers. De groep van 22 deelnemers werd gesplitst en beide rondleiders gingen  met de helft van de groep een kant op. De ,mensen keken hun ogen uit zo groot, zo ruim en zo netjes opgezet. Zo’n 60 tal vrachtwagens stonden te flonkeren alsof het nieuwe wagens waren, maar niets was minder waar, vrachtwagens van 50-60 jaar oud leken wel nieuw. Verschillenden hadden meer dan 1 miljoen kilometers op de teller staan.

Een groep vrijwilligers komen wekelijks in de hallen/werkplaats om de vrachtwagens op te knappen of  zelfs helemaal te restaureren.

Knap staaltje vakmanschap. Wat ook knap is, de passie en bevlogenheid van de 2 rondleiders, Piet Heddes en Simon Bijman . Zij bleven maar praten en vragen beantwoorden en de groep smulden van hun verhalen en anekdotes

Mooi om zo’n museum in je eigen dorp te hebben

Veel deelnemer vonden 1,5 uur tekort.

Dus volgend jaar maar wat langer. Aan de rondleiders zal het niet liggen.

Bedankt.

Sieraden maken - Saitee store Warmehuizen. (Zondag 16 februari 2020)

Waar kan je beter zitten op een zondag, met de storm Dennis en de hele dag regen als in Warmehuizen – daar kan het niet koud zijn. Ze zijn hier heel enthousiast bezig met het maken van de mooiste sieraden, de meeste zijn armbandjes en enkelbandjes van hele kleine kraaltjes in een grote variëteit van kleuren.

Beestjes, boter, kaas en eieren.

Als je denkt dat je hier een broodje kan eten met boter, kaas en eieren, dan heb je het mis!.

De kinderen van de onderbouw maken hier van kiezelstenen beestjes om het spel – 3 op een rij- te spelen
( boter, kaas en eieren.)

Funfestijn in Medemblik

Een apenkooi paradijs voor grote en kleine kinderen met trampolines, met verschillende glijbanen, een doolhof met klim en sluip wegen waar je elkaar de weg kan versperren met grote bouwstenen. Met rode koontjes, sommige in hun hemd waren ze zich aan het uitsloven.

Dotpainten (stip patronen maken)

Dit lijkt op Staphorster stipwerk, met verschillende voorwerpen, zoals spijpers, kopspelden stippen met verf. Ze deden het op zwart geschilderde stenen en een op een zwarte ondergrond o.a. vlinders en vogels. 

Jeu de boules Senioren

In een prachtig ,bijna nieuw onderkomen huist Je de boulvereniging de Bouledozers.
Een van de vrijwilligers van de club ontving hier 10 enthousiaste gabberaars, senioren deze keer. Na een heerlijke koffie of thee kregen zij uitleg over het spel en konden ze aan de slag. Binnen een paar minuutjes was alles duidelijk en werd er fanatiek met de ballen gegooid.

Workshop mandala tekenen

In een prachtige boerderij in De Weere kregen 6 dames uitleg over en les in het tekenen van mandala’s. Dit zijn heel mooie ronde tekeningen vol met symbolen. Veel van deze symbolen stammen al van voor de Inca’s en hebben vaak een diepere betekenis. Wat heel duidelijk was, is dat het enorm ontspannend werkt, in een heerlijk vredige rust ontstonden er ware kunstwerkjes.

Gabberweek Bingo

Radio Gabberweek is weer in de lucht. Wij zijn te beluisteren op de volgende manieren: Omgeving Opmeer via de 106.1FM, in de omgeving Twisk via de 104.7FM of via de stream; www.radio.freekliefhebber.nl
De Radio Gabberweek Bingo is nog op de dinsdagavond en op de woensdagavond te beluisteren van 19:00 tot 20:00. U kunt met uw bingokaart, welke u in de envelop heeft gekregen, natuurlijk meespelen. 
Heeft u bingo? Dan kunt u ons bellen via: 06 23 03 80 57.
Heeft u een radioverzoekje? Dan kunt u Whatsappen en/of SMS'en naar:  06 23 03 80 57 of mailen naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..
Tot horens! 
Groetjes, Radio Gabberweek

Image

Adresgegevens

Stichting Gabberweek
De Weijver 8C
1718 MS Hoogwoud

Tel: 0226 – 355095

E-mail: info@gabberweek.nl