De Wensboom in de gemeente Opmeer

Op een mooie herfstachtige werkzondag waren vrijwilligers druk aan het werk met het maken van programma’s voor de jubilerende Gabberweek. We willen in de gemeente Opmeer iets nieuws neerzetten waarbij we de hele samenleving betrekken, dat was de “wens” van de aanwezigen. Langzamerhand kwamen er voorbeelden ter tafel en in navolging van het wensboominitiatief in Medemblik van Piet Swart Vastgoed (Sebastiaan Vriend), hebben we de schouders onder dit Opmeerse wensproject gezet.

Het Dickensdorpje
Op het mooiste pleintje van de gemeente Opmeer, vernoemd naar oud burgemeester WSPP de Leeuw zal van vrijdag 20 december tot en met zondag 22 december een klein Dickens achtig dorpje te zien zijn. Midden in dit kleine pittoreske dorpje zal een boom geplaatst worden, geen gewone boom, maar een Wensboom.

Een echte Wensboom in Opmeer
Wat kunnen inwoners uit de gemeente Opmeer doen met deze Wensboom?
Allereerst gaan er vrijwilligers verkleed in Dickensstijl op maandag 16 en dinsdag 17 december naar de scholen (vanaf groep 5) en de wijksteunpunten in de gemeente Opmeer om wenskaarten uit te delen. Verder zijn de wenskaarten verkrijgbaar in de meeste winkels in Opmeer/Spanbroek, gemeentehuis Opmeer, Theresiahuis (De Weere), sportcentrum De Weyver, de bibliotheek Opmeer en de Vergadelaar (De Weijver 8c te Hoogwoud).

De wenskaarten
Op deze wenskaarten kan een wens ingevuld en omschreven worden en deze wens is voor een ANDER. Zo kun jij iemand in het zonnetje zetten. Op deze wenskaarten kan ook aangegeven worden dat je een kerstpakket voor iemand wilt aanvragen. Zet DIT dan op jouw wenskaart. We begrijpen dat het niet eenvoudig is om een wens te bedenken voor iemand die jou dierbaar is, iets goeds heeft gedaan voor een ander of het gewoon verdient. Zet dat op jou wenskaart. Wil je liever niets op papier zetten maar toch iets moois wensen, dan geven we je de gelegenheid om een videowens op te nemen in de Promowagen op het Burgemeester WSPP de Leeuwplein.

De wensen
Je kunt denken aan:

  • Etentje, bloemetje
  • Uitstapje (dag of weekend)
  • Lidmaatschap van ...
  • Klus om huis
  • Een leuke cursus of workshop

Maar het mooiste vinden we als je zelf met iets bijzonders komt.

Heb je een vraag over jouw wens voordat je hem in wilt dienen of een andere vraag, stel deze dan via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

In de eerste week van januari hoort u of uw wens in vervulling gaat in 2020. Niet iedere wens kunnen we laten uitkomen. Hele dure en onzinnige wensen zullen niet beantwoord worden. Wees vooral creatief en verras ons.

Muziek
Gedurende de drie Wensboomdagen zullen er regelmatig muzikale acts te horen en te zien zijn. Op vrijdag 20 december zal om 10.00 uur het Dickens dorpje geopend worden met muzikale ondersteuning. De Wensboomdagen worden zondag 22 december om 14.00 uur afgesloten met een muzikaal optreden. De hele muzikale omlijsting is tot stand gekomen in samenwerking met de stichting Muziek Opmeer.

Workshops
Bloembinderij De Kaag, gelegen aan het Dickensdorp, verzorgt de materialen om kerststukjes te maken. Op vrijdag en zaterdag organiseren we workshops (van 11.00-12.00 uur en 14.00-15.00 uur) voor 15 personen per groep.

Mocht je een wens willen ophangen in de wensboom en wil je een ook een kerststukje maken, geef je dan op via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..
U kunt ook bellen 0226-355095 (tussen 10.00-12.00 uur)

Openingstijden
Het Dickensdorp is geopend:
Vrijdag 20 december 10.00-18.00 uur
Zaterdag 21 december 10.00-17.00 uur
Zondag 22 december 11.00-15.00 uur

De winkeliersvereniging Opmeer/Spanbroek heeft de organisatie van het Dickensdorp een fantastisch hart onder de riem gestoken en aangeboden om mee te helpen om zo veel mogelijk wensen in vervulling te laten gaan. Zij zullen gedurende het komende jaar hun hulp aanbieden en dit zullen we dan bij iedere wens kenbaar maken.

De organisatie
De organisatie van het Dickensdorp is in handen van de Gabberweek. Zij ronden bijna hun periode van inschrijving af en willen het werken naar de 25e editie benadrukken met dit initiatief, dat aansluit bij de doelstellingen van de Gabberweek: “Iets doen voor anderen”. De organisatie zal alvast starten met de werving van vrijwilligers voor de Gabberweek van 15-21 februari 2020.

De Stichting Jeugd en Jongeren Opmeer levert de materialen voor de realisatie en bouw van het Dickens dorp. Zo zit dit initiatief vol met nieuwe samenwerkende partijen:
Gabberweek, Stichting Muziek Opmeer, Winkeliervereniging Opmeer/Spanbroek, Stichting Jeugd en Jongeren Opmeer en de gemeente Opmeer.

Met behulp van de nieuwe website en inzet van een grote groep Gabberweekvrijwilligers hoopt de organisatie op een grote toename van deelnemers.

Daarbij is er in december maar een belangrijk doel:
De wensboom Opmeer moet vol met wensen, want dat staat gelijk aan de doelstellingen van de Gabberweek. Je doet het met elkaar en voor elkaar.

Werkgroep Wensboom Opmeer
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
0226-355095