Ontstaan van de Gabberweek

gabberweek wiebo beenenIn 1995 had de jeugd- en jongerenwerker het idee om een project aan te bieden waarbij zijn hele werkgebied betrokken zou zijn (toenmalige gemeente Noorder-Koggenland en Opmeer). Hij startte begin dat jaar de lobby in de diverse dorpen om kinder- en jongerenclubs achter het idee te krijgen. Dit verliep niet zoals hij gedacht had, maar hij kreeg vervolgens steun uit onverwachte hoek.

Een aantal vrijwilligers uit Hoogwoud en de stichting Kinderpostzegels Nederland zagen ook kansen. Dit resulteerde in een staaltje hoogwaardige vrijwilligersinzet. Avonden en zelfs nachten werden er aan opgeofferd om de boel op de rit te krijgen. De dorpen in de gemeente Opmeer en Noorder-Koggenland gaven het idee een kans. De naam werd bedacht: “Gabberweek”.

We wilden kinderen en vrijwilligers verbinden middels dit project. Kinderen en vrijwilligers worden maatjes (Gabbers) en zullen in de toekomst zich ook gaan inzetten voor dit project.
Speculaties over misschien wel 200 deelnemers werden teniet gedaan. De echte voorbereidingen konden van start met 484 deelnemers. Met 7 busjes, 45 vrijwilligers en een touringcar werd op 4 maart 1996 de officiële aftrap gegeven voor de eerste editie van de Gabberweek.

De afgelopen jaren is de doelgroep van de Gabberweek uitgebreid. Naast de kinderen van groep 3 t/m 8, doen er nu ook mini's, senioren en gezinnen mee. 

Adresgegevens

Stichting Gabberweek
De Weijver 8C
1718 MS Hoogwoud

Tel: 0226 – 355095

E-mail: info@gabberweek.nl