Nieuwsbrief Gabberweek dinsdag 18 februari 2020

Gabber sportdag

In de sportzaal van de Weijver in Hoogwoud is het lekker druk met kinderen van de boven en onderbouw, ze waren bezig met een paar tikkertje spelletjes en een balspel. Wat is de jeugd nog onvermoeibaar, jaloers op te worden.  We hebben een groepsfoto en de aankondiging gemaakt voor het Gabberweekjournaal. Schoenen aan en naar het volgende activiteit.

Schilderen (Bob Ross Senioren)

Vandaag waren we op bezoek bij Susan Groot in haar eigen atelier, waar 5 dames bezig waren om hun kunsten te tonen. Wie weet zit er nog verborgen talent tussen. In het atelier hangen de mooiste kunstwerken van Susan. Uit ervaring weet ik dat iedereen met een prachtig schilderij van een meer in de bergen naar huis gaat. Ze zijn allemaal met het zelfde afbeelding bezig, maar toch allemaal weer verschillend.

Image

Workshop koken in de Opstap (senioren)

Op het menu staan  2 vegetarische gerechten met o.a.  zoete aardappelen, curry, tomaten en  courgettes ( een ovenschotel). Deze groep onder leiding van Jan de kok uit de keuken van het dorpshuis OPSTAP. Bij één van de vrouwen moest er EHBO doos erbij te pas komen – ze wilde er een stukje vlees in verwerken van haar eigen, een diepe snee in haar vinger.  “Kijk uit de messen zijn scherp”.  Hoe het gesmaakt heeft weten we niet, want dat konden we niet afwachten, maar het zag er smakelijk uit.

Post NL

Nadat we de goede ingang hadden gevonden werden we ontvangen in ontvangstruimte met koffie en koek. Hier gaf Laura, de manager een Power Point presentatie hoe globaal het distributiecentrum werkt. Dagelijks worden zo’n 45 000 pakketten gesorteerd en met de piek rond sinterklaas en de kerst zo rond de 60.000 pakketten.

Ze werken 6 dagen per week met zo’n 220 werknemers van allerlei nationaliteiten. Ook werd duidelijk dat Post.Nl inzet op een verduurzaming  door bijvoorbeeld  2200 zonnepanelen te plaatsen en geleidelijk over te schakelen op een elektrisch rijdend wagenpark. Daarna moesten we allemaal schoenen aan met stalen neuzen omdat er in de bedrijfshal rijdende rolcontainers aanwezig waren. Veiligheid. Eenmaal in de bedrijfshallen viel op het geluid van razende transportbanden en rollerbanen die razendsnel de pakketten invoegden en weer uitvoegden in allerlei aftakbanen. Hier stonden werknemers de pakketten weer aan te pakken en weer in de goede rolcontainers te plaatsen  Zowel het invoeren als het verwerken van de pakketten is zwaar werk en men met altijd zeer alert en geconcentreerd blijven  Petje af voor deze mensen.

Prachtig om te zien hoe verschillende technieken hier samen komen in de mechatronica.

Een compleet voor Laura en Richard die de 2 groepen rondleidden voor hun kennis van zaken en hun betrokkenheid.

Interessante activiteit die volgend jaar weer ingezet  mag worden.

Timmeren bij Espeq

Een flinke groep gabbers kreeg uitleg over verschillende kanten van het timmermansvak. Wat is een timmerman zonder eigen gereedschapskist? Dus… eerst maar eens een maken. Daarna moest er een dak gedekt worden met echte dakpannen en ook dat ging prima, echt teamwerk. Daarna lag er een gigantische puzzel klaar, dat moest een hele gevel worden, met twee raampjes. Met pen en gat verbindingen, weer wat geleerd. Een supergabberochtend!

Manege Warnaar

Maar liefst 3 groepen gabbers tegelijk mochten op bezoek bij Manege Warnaar. Na wat drinken en uitleg werden de paarden heerlijk geborsteld, ze kregen lekker vers stro en een andere groep mocht al meteen echt paardrijden. Dat het voor sommigen nog best spannend was, is wel op de foto’s te zien. Weer een prima geregelde gabberactiviteit!

Image

Adresgegevens

Stichting Gabberweek
De Weijver 8C
1718 MS Hoogwoud

Tel: 0226 – 355095

E-mail: info@gabberweek.nl