Categorie: GROOTOUDER KLEINKIND

15
feb
2020

Bezoek aan Landgoed Hoenderdaell (grootouder en kleinkind)

15-02-2020
€10,00
Bezoek aan Landgoed Hoenderdaell (grootouder en kleinkind) Dierenpark Hoenderdaell laat jullie kennis maken met verschillende soorten dieren, waarvan er sommige ook vrij rond lopen door het park. Wat dit park zo bijzonder maakt, is dat de dieren en hun welzijn centraal staan. In het park wordt de natuurlijke leefomgeving zo goed mogelijk nagebootst. Dit bezoek is echt een aanrader om met je kleinkinderen of met je grootouders te bezoeken.
15
feb
2020

Karten en Bowlen (grootouder en kleinkind)

15-02-2020
€25,00
Karten en Bowlen (grootouder en kleinkind)

Snelheid gecombineerd met souplesse op de bowlingbaan of het kartcircuit. Gaat opa/oma winnen van zijn/haar kleinzoon/dochter. Wie verslaat wie in hoeveel heats bij het karten? Wordt het een spare of een strike op de bowlingbaan? Een heerlijke uitdaging in de jubileumjaar van de Gabberweek. Aan het einde nog een klein patatje of broodje om het te vieren.

15
feb
2020

Bezoek de kaasboer + kaas maken (grootouder en kleinkind)

15-02-2020
€15,00
Bezoek de kaasboer + kaas maken (grootouder en kleinkind)

Een ontdekkingsreis door de wereld van de kaas en de productie van de kaas. Er wordt niet alleen een rondleiding gegeven, maar er wordt ook geproefd. Daarbij maak je gezamenlijk een kaasje om mee naar huis te nemen. Let er wel op dat je de instructies goed opvolgt zodat jullie dit kaasje samen soldaat kunnen maken. Ga samen deze heerlijke ontdekkingsreis maken in de wereld van de kaas.

16
feb
2020

Museum van de 20ste eeuw (grootouder en kleinkind)

16-02-2020
€7,50
Museum van de 20ste eeuw (grootouder en kleinkind)

Ga samen naar het museum van de 20ste eeuw, waar opa of oma wat kan vertellen over de DDR en de muur, die Oost en West Duitsland jarenlang scheidde van elkaar. Een weet oma of opa nog iets van het programma Telekids, wat 10 jaar lang op TV was. Verder zijn er allerlei bezienswaardigheden uit de vorige eeuw. Een leuk avontuurlijk bezoek, samen ontdekken en genieten, tussendoor nog een drankje voordat de bus weer voor komt rijden.

16
feb
2020

Bunkermuseum in IJmuiden (grootouder en kleinkind)

16-02-2020
€15,00
Bunkermuseum in IJmuiden (grootouder en kleinkind) Het Bunker Museum IJmuiden is een oorlogsmuseum in IJmuiden aan Zee in de Noord-Hollandse plaats IJmuiden, dat in 2005 zijn deuren opende. Het is gevestigd in manschappenbunkers die behoren tot de Marine Kustbatterij Heerenduin, een Duits bunkercomplex uit de Tweede Wereldoorlog. Ondanks het weer hebben we toch een rondleiding voor jullie geboekt om zo een beeld te krijgen van deze historische gebouwen. Een kopje koffie en wat fris behoort eveneens tot de ingrediënten.
16
feb
2020

Schoonheidsspecialisten en High-Tea (grootouder en kleinkind)

16-02-2020
€12,50
Schoonheidsspecialisten en High-Tea  (grootouder en kleinkind)

Deze activiteit is terug van weggeweest. Samen met oma naar deze heerlijke activiteit. Jullie worden op een fantastische manier in de watten gelegd. De schoonheidsspecialisten en High tea specialisten zullen jullie in de watten leggen tijdens deze 25ste verjaardag van de Gabberweek.

16
feb
2020

Workshop "Dikke Dame" (grootouder en kleinkind)

16-02-2020
€10,00
Workshop "Dikke Dame" (grootouder en kleinkind)

Jullie gaan samen een beeld maken van een zittende dikke dame. Het beeldje wat jullie maken kan met acrylverf beschilderd worden. Er zijn heel veel kleuren beschikbaar. Alle beelden zullen er anders uitzien en gaan mee naar huis aan het einde van de workshop. Neem wel even een tasje mee.

16
feb
2020

De oude werkplaats (grootouder en Kleinkind)

16-02-2020
€10,00
De oude werkplaats (grootouder en Kleinkind)

Werken met SIO Montage, Meccano, K'Nex en Ministeck. Diverse speelgoedonderdelen om een dagdeel mee zoet te zijn. Maakt opa/oma iets van ministeck, leert jouw opa jou iets over Meccano. Bovenstaande materialen zijn aanwezig. Wat je maakt neem je mee, als souvenir van de 25ste Gabberweek. Van tevoren worden jullie geïnformeerd over jullie keuzes!

17
feb
2020

Bezoek Kazematten museum (grootouder en kleinkind)

17-02-2020
€15,00
Bezoek Kazematten museum (grootouder en kleinkind) Enkele kilometers uit de Friese kust liggen de beroemde kazematten van Kornwerderzand op de Afsluitdijk. Het is de enige plek in Europa waar in de meidagen van 1940 de Duitse Blitzkrieg vastliep. Slechts 225 Nederlandse soldaten wisten zo’n 17.000 Duitsers tegen te houden. Een verhaal om trots op te zijn. Een bijzonder museum waar jullie eveneens een bezoek brengen aan de diverse Kazematten (bunkers). Let er wel op dat je redelijk ter been moet zijn omdat hier en daar nogal wat trappetjes zijn. Wederom een boeiend verhaal om samen te delen.
17
feb
2020

Een dagje naar batavialand (grootouder en kleinkind)

17-02-2020
€30,00
Een dagje naar batavialand (grootouder en kleinkind)

De oorspronkelijke Batavia werd in 1628 gebouwd in opdracht van de Verenigde Oost-Indische Compagnie op de Peperwerf in Amsterdam. Het was een retourschip, speciaal ontworpen om de lange reis naar en van Indië te ondernemen. Echter, op 4 juni 1629 is het schip op zijn eerste reis vergaan voor de kust van West-Australië. Tijdens diverse workshops, Oudhollandse spelen, museumbezoek en een rondleiding op het schip zullen jullie inzicht krijgen in de scheepvaart van toen. Bijzonder om een keer te bezoeken.

17
feb
2020

This is Holland (grootouder en kleinkind)

17-02-2020
€35,00
This is Holland (grootouder en kleinkind)

Nederland in Vogelvlucht. Het voelt echt alsof je over het Nederlandse landschap vliegt, waardoor je heel even vergeet dat je gewoon in Amsterdam bent. Adembenemend mooie filmbeelden bieden je een spectaculair perspectief vanuit de lucht. Door middel van verrassende special effects en een enorm bolvormig scherm, vlieg je rakelings over diverse must-sees van de Lage Landen. Let op: Deelnemers kleiner dan 1 meter, jonger dan vier jaar en zwangere vrouwen mogen niet plaatsnemen in de Flight Experience.

17
feb
2020

Escaperoom (grootouder en kleinkind)

17-02-2020
€15,00
Escaperoom (grootouder en kleinkind)

Leuke opdrachten om samen met je opa/oma uit te voeren en daarna te ontsnappen uit Escape Room “The Chocolate Factory”. De neef van Willy Wonka, Sammy Sweettooth, houdt net als Willy Wonka van chocolade. Zijn fabriek, The Sweettooth Factory, is gevestigd in Schagen en hier worden de meest lekkere bonbons gemaakt. Het recept hiervan is uiteraard een streng bewaakt geheim. Een goede tip van Sammy, kom niet met een te volle maag, want er is genoeg te snoepen voor de echte zoetekauw.

17
feb
2020

Verzetsmuseum Amsterdam (grootouder en kleinkind)

17-02-2020
€25,00
Verzetsmuseum Amsterdam (grootouder en kleinkind)

Een onvergetelijke ervaring voor jou en je grootouders of voor jou en je kleinkinderen. Dit mag niet vergeten worden. We krijgen een rondleiding, binnen en buiten, waar je verteld wordt wat de rol van het verzet was in de Tweede Wereldoorlog. Een inkijk in de geschiedenis die we allemaal moeten weten. In 2020 is het 75 jaar geleden dat we bevrijd zijn en de Gabberweek besteed hier dan ook extra aandacht aan, onder meer met dit bezoek.

18
feb
2020

Bezoek Aviodrome in Lelystad (grootouder en kleinkind)

18-02-2020
€15,00
Bezoek Aviodrome in Lelystad (grootouder en kleinkind)

Bezoek Aviodrome in Lelystad. Onder begeleiding van een gids krijgt u een rondleiding door het Nationaal Ruimtevaart Museum. De nieuwe, interactieve expositie toont iconische toestellen en vertelt het avontuurlijke verhaal van pioniers uit de luchtvaart.

18
feb
2020

Bloembinderij (grootouder en kleinkind)

18-02-2020
€25,00
Bloembinderij (grootouder en kleinkind)

Tijdens deze workshop worden prachtige creaties gerealiseerd. Samen ga je aan een mooie creatie werken. Bloemen en planten voldoende om jullie fantasie op hol te doen slaan. Een middag of ochtend lekker aan de slag

18
feb
2020

Dagje uit naar Ecomare op Texel (grootouder en kleinkind)

18-02-2020
€37,50
Dagje uit naar Ecomare op Texel (grootouder en kleinkind) Met z’n allen een vakantiegevoel krijgen op Texel, waar we Ecomare gaan bezoeken. Een natuurcentrum met heel veel zeedieren en vergeet daarbij het voederen van de zeehonden niet. Tijdens de tour laten we jullie het prachtige Texel zien. We vertrekken al vroeg, maar dan heb je veel aan deze dag.
18
feb
2020

Bakkerij Schoutsen (grootouder en kleinkind)

18-02-2020
€7,50
Bakkerij Schoutsen (grootouder en kleinkind)

Brood- en Banketbakkerij Schoutsen is nog een echt familiebedrijf, waar Hans en Frank de scepter zwaaien. Heeft u altijd al eens een kijkje willen nemen in een banketbakkerij, dan kunt u nu via deze activiteit creatief bezig zijn tezamen met uw kleinkind in de werkruimte van de winkel van Bakker Schoutsen.

18
feb
2020

Workshop Keramiek (grootouder en kleinkind)

18-02-2020
€15,00
Workshop Keramiek (grootouder en kleinkind)

We gaan een droomhuis maken. Een ruimtewoning, een kasteel een grot misschien? Met een tuin en een zwembad? Wie wonen erin? Je mag er van alles bij verzinnen. Je werkstuk moet eerst drogen en dan 2 keer gebakken en geglazuurd worden. Dan pas mag je het werkstuk meenemen. Meenemen: een schort of kleren die tegen een stootje kunnen en een dikke trui.

18
feb
2020

Theaterstuk Oorlogsgeheimen laat kinderen ademloos toekijken (grootouder en kleinkind)

18-02-2020
€8,00
Theaterstuk Oorlogsgeheimen laat kinderen ademloos toekijken (grootouder en kleinkind) Ze mogen zich niet met de oorlog bemoeien, maar de oorlog bemoeit zich wel met hen. Een treffende zin over kinderen in oorlogstijd uit de muziektheatervoorstelling Oorlogsgeheimen. Het is een stuk gebaseerd op het bekende boek van Jacques Vriens uit 2007. (Vriens stond in 1997/1998 nog in het programma van de Gabberweek). Oorlogsgeheimen vertelt het verhaal van de elfjarige Tuur die in een dorp in Zuid-Limburg woont wat bezet is door de Duitsers. Hij sluit vriendschap met zijn buurmeisje Maartje van wie hij erachter komt dat ze Joods is en ondergedoken zit. Samen delen ze dit geheim.........
19
feb
2020

Bezoek aan het Kameleondorp in Terherne (grootouder en kleinkind)

19-02-2020
€45,00
Bezoek aan het Kameleondorp in Terherne (grootouder en kleinkind)

Een dagje uit om het nostalgische Kameleondorp Lenten te bezoeken. Zoals het in de boeken staat beschreven en je in de film kunt bekijken, loop je zelf door het boek en speel je zelf in de Kameleonfilm. Er is van alles te doen, kijk maar op de site van de Kameleon. Code kraken in het dorp Lenten een workshopje in de smederij, spelen op het grote overdekte boerenerf, pizzaatje bakken in de grote houtoven of poffertjes bakken. Of samen genieten van het avondeten. Deze ervaring nemen ze jullie niet meer af op dit leuke avontuurlijke dagje uit.